Aktüel Dünya

Tiyatro Umay Hamburg’dan Almanya turnesi öncesi son gösterim: “Az İz, Çok Biz” tiyatroseverlerle buluşuyor!

Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği (HTKKD) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tiyatro Umay Hamburg, Türk edebiyatının usta kalemlerinden Aziz Nesin’in dört mizah öyküsünden uyarlanan “Az İz, Çok Biz” adlı oyunlarıyla sahnede izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

5 Temmuz 2025 Cumartesi günü saat 19:30’da, Mut! Theater Hamburg’da sahnelenecek oyun, topluluğun Almanya turnesi öncesinde Hamburg’daki son gösterimi olacak.

Mizahın Ustası Aziz Nesin’den Güncel Bir Komedi

“Az İz, Çok Biz”, kitapları onlarca dile çevrilmiş, Türk mizahının simge ismi Aziz Nesin’in kaleminden çıkan dört öyküyü sahneye taşıyor. İki perde halinde sahnelenen oyun, yazarın yıllar önce yazdığı ancak güncelliğini ve toplumsal eleştirisini hâlâ koruyan öykülerini seyirciyle buluşturuyor.

Oyunun rejisini üstlenen Utku Erişik, aynı zamanda öyküleri tiyatroya uyarlayan isim. Erişik, klasik tiyatro unsurlarına mizahi bir derinlik kazandırarak, izleyicilere hem düşündürücü hem de kahkaha dolu bir deneyim sunuyor.

Oyunculardan Dinamik Performans

Her öyküde farklı rollere bürünen oyuncuların performansları, izleyicilere tempolu ve sürükleyici bir tiyatro deneyimi yaşatıyor. Oyuna eşlik eden şarkılar ise mizahı pekiştirerek sahneye canlılık katıyor.

Oyuncu kadrosunda:
Elif Özentürk, Gülcan Demirci, Harun Keskin, İpek Dinler Aksoy, Mohamad Ahmad, Sema Ordu, Serap Çelimli Işık ve Tuba Görgün yer alıyor.

Emeği Geçenler

  • Yapıt: Aziz Nesin
  • Tiyatroya uyarlayan & Yöneten: Utku Erişik
  • Proje Sorumlusu: Engin Birsen Çelik (HTKKD)
  • Ses Kayıt & Miksaj: Cüneyt Aykulteli
  • Müzik Düzenleme: Aytaç Solak
  • Sahne Amiri: Burak Kurt

Gösterim Bilgileri:

Tarih: 5 Temmuz 2025, Cumartesi
Saat: 19:30
Yer: Mut! Theater, Amandastraße 58, 20357 Hamburg

Rezervasyon & Bilgi için:
0176 3411 8853
0173 664 8730

“Az İz, Çok Biz” Hamburg’da tiyatroseverle buluşuyor

Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği (HTKKD) çatısı altında tiyatro çalışmalarını sürdüren Tiyatro Umay Hamburg, Almanya turnesine çıkmadan önce “Az İz, Çok Biz” başlıklı oyunlarını Hamburg’da son kez sergilemeye hazırlanıyor. “Az İz, Çok Biz”, kitapları birçok dile çevrilmiş, Türk mizah yazarı Aziz Nesin’in dört öyküsünü iki perdede anlatan bir komedi oyunu. Oyun, Aziz Nesin’in yıllar önce yazdığı mizah öykülerinin güncelliğini hala koruduğunu gözler önüne sererken, izleyicileri nitelikli bir komedi ile buluşturuyor. Oyuncuların her öyküde farklı rollere giriyor olmaları ve söyledikleri şarkılar, oyuna, izleyicilerin de keyif aldığı bir dinamizm katıyor. Öyküleri tiyatroya uyarlayan Utku Erişik’in yönettiği oyunda Elif Özentürk, Gülcan Demirci, Harun Keskin, İpek Dinler Aksoy, Mohamad Ahmad, Sema Ordu, Serap Çelimli Işık ve Tuba Görgün rol alıyor.

Yapıt: Aziz Nesin

Tiyatroya uyarlayan ve yöneten: Utku Erişik

Proje sorumlusu: Engin Birsen Çelik / HTKKD

Ses kayıt ve miksaj: Cüneyt Aykulteli

Müzik düzenleme: Aytaç Solak

Sahne amiri: Burak Kurt

Oyun tarihi: 5 Temmuz 2025, Cumartesi, saat 19:30

Yer: Mut! Theater, Amandastraße 58, 20357 Hamburg

İletişim: 017634118853 veya  01736648730

 

EB / Aktüelsanat

portal için içerik derleyici
Yazarın bir önceki yazısı
Kapalı
Başa dön tuşu